Preskoči navigaciju.

Obrtnički Portal › 
Upute
 Engleski  Njemački
HOK naslovna stranica
Izabrano  › Upute
 
BAZA PODATAKA O PROIZVODNIM OBRTIMA - Općenito

Svaki pojedinac u bazi podataka, može samostalno mijenjati i dopunjavati podatke na Internetu

Postojeći podaci o proizvodnim obrtima nisu bili potpuni i dovoljno ažurni, tako da je bilo teško potencijalnom kupcu pronaći tražene kapacitete ili proizvode. Kako je jedna od funkcija Komore između ostalog i unapređivanje promoviranja obrtničkih kapaciteta, te kvalitetnije poslovno povezivanje, na inicijativu Ceha proizvodnog obrta, Hrvatska obrtnička komora organizirala je prikupljanje podataka putem telefona. Tražene su informacije o : proizvodnom programu, radionici, proizvodnim kapacitetima, odgovarajućoj opremi i prostoru, raspoloživim tehnologijama i djelatnostima, referentnim poslovima i certifikatima, te eventualno slikovnim i zvučnim zapisima, stručnim nagradama, jezicima sporazumijevanja i kontakt podacima (telefon, e-mail, web stranice). Nudi se mogućnost pretraživanja po relevantnim podacima svakog upisanog obrta : proizvodi, djelatnosti, adresa i drugo.

Održavanje i osvježavanje podataka

Svaki obrtnik, prilikom uključivanja u ovaj sustav poslovnog informiranja, dobiva LOZINKU (autorizaciju) kako bi mogao samostalno ažurirati svoj detaljni sadržaj poslovnih informacija. Na taj način obrtnik koji je dobio LOZINKU, postaje registrirani korisnik informacijskog podsustava i može djelovati samo nad vlastitim sadržajem. Sadržaj informacijskog podsustava prikupljen je ili će se prikupiti putem obrasca-ankete. Za ažurnost informacija koje se objavljuju zadužen je obrtnik odnosno osoba ovlaštena od strane obrtnika. Obrtnik svoju LOZINKU za pristup može povjeriti osobi koja će umjesto njega ažurirati sadržaj. Obrtnik ima mogućnost postavljanja i ažuriranja grupa multimedijalnih zapisa (predefinirano na sliku i zvuk, ograničena količina), čime je obrtniku omogućena izrada prezentacija foto-galerije odnosno audio-galerije svoje djelatnosti.

Višejezičnost

Usluga objave sadržaja na hrvatskom jeziku je za obrtnika, koji redovno podmiruje komorski doprinos, besplatna. Podaci do sada upisani, većim dijelom su prevedeni na njemački i engleski jezik. Kriterij za prevođenje bio je podmirenje obaveza komorskog doprinosa najmanje zadnje tromjesečje. Za daljnje upise i promjene nad podacima biti će potrebno ažurirati i prevode na njemački, engleski i talijanski, što ostaje u obvezi svakom pojedincu korisniku.