MarinaLab

O nama Proizvodi Narudžbe Iz tiska Kontakti

Proizvodi
ACIDOSALUS

ACIDOSALUS FORTE

KREMA ACIDOSALUS FORTE

MLIJEKO ACIDOSALUS FORTE

SPREJ ACIDOSALUS

ACIDOSALUS VAGINALETE

ACIDOSALUS SOJA

VIROSALUS

ACIDOSALUS BABY

KREMA ACIDOSALUS IRIS

ACIDOSALUS PASTA ZA ZUBE

ACIDOSALUS GEL

STOP ANTIBAKTERIJSKI GEL

ACIDOSALUS VAGINALNI PROBIOTIK
O proizvodima

latinski: acidus – kiselina; salus – ozdravljenje, dobro osjećanje, spašavanje života

Lactobacillus acidophilus ACIDOSALUS je prirodni pripravak nastao fermentacijom mlijeka pomoću jedne od najmoćnijih probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus. ACIDOSALUS sadrži vrlo visoku koncentraciju živih klica Lactobacillus acidophilus po mililitru pripravka (10 na 12-u), te prirodnu antibiotsku supstancu koja ima široki antimikrobni spektar kojim blokira rast i razvoj patogenih bakterija i gljivica u crijevima i sluznicama, te je bogat vitaminima B skupine i folnom kiselinom. Karlin i Carrazz su našle da nakon fermentacije Lactobacillus acidophilus kod temperature 37 stupnjeva C nakon 24 sata sadrži 45 mg/l tog vitamina i 15,50 mg/l folinične kiseline (Karlin R., Carrazz M.: VIe Symposium sul les matieres entrangeres daus les aliments, Madrid, Octobre 1960.).

Folna kiselina ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu našeg organizma (hematopoetični faktor, faktor rasta, važne su u trudnoći za očuvanje ploda, čuvaju živčani sustav, važne su kod funkcije jetre, kod stvaranja novih stanica i zacjeljivanja rana).

Još je 1953. godine prof. dr. Kruna Tomić Karović dokazala antibiotsko djelovanje Acidophilus mlijeka pripremljenog laboratorijski, te izvršila u suradnji s liječnicima mnoga klinička ispitivanja, te na taj način pomogla pacijentima u urologiji kod tvrdokornih uroloških infekcija, kod kronične upale srednjeg uha, kod kirurških slučajeva, kod cistitisa, gastritisa, kolitisa, dječjih proljeva uzrokovanih salmonelom. Soj za izradu ACIDOSALUS pripravka testiran je na antitumorni efekt na miševima sa induciranim tumorom (Yakult study Kim et al, 1991. dao je pozitivan rezultat). Uzimanjem ACIDOSALUS pripravka smanjuje se rizik od stvaranja tumora.

Lactobacillus acidophilus je izrazito djelotvoran prirodni antibiotik koji sprječava rast i razvoj različitih bakterija i gljivica, na primjer Salmonellae Shigellae, Esherichia coli i drugih enteropatogenih bakterija, te posebno gljivicu Candidu albicans.
Probavni sustav
Zbog sposobnosti naseljavanja u probavnom traktu, poboljšava ukupno stanje crijevne mikroflore, utječe na mnoga patološka stanja koja bi se mogla nazvati “oslabljena otpornost”.

ACIDOSALUS sadrži enzim laktazu, pa ga zbog tog svojstva mogu uzimati osobe alergične na laktozu (mliječni šećer).

Ljekoviti pozitivni učinak Lactobacillus acidophilus je potvrđen brojnim znanstvenim studijama diljem svijeta.

Zbog ovih i u praksi dokazanih činjenica ACIDOSALUS ima terapijsku vrijednost.

Preporučamo ga kod ovih stanja:

za opće poboljšanje zdravlja kod oboljenja organizma i za jačanje imuniteta (različite virusne i bakterijske upale, dugotrajne terapije antibioticima, alergije i sl.),
kod poremećene probave uslijed stresa, nepravilne prehrane, različitih dijeta i slično,
kod crijevnih tegoba, pospješuje stvaranje zdrave crijevne mikroflore (proljev, nadutost, zatvor, colitis, Helicobacter pylori),
kod različitih kožnih oboljenja (iznutra i kao oblog),
kod edema (zadržavanja vode u tijelu),
kod reumatskih oboljenja,
kod različitih upala urogenitalnog trakta, osobito koje traju duži vremenski period ili se često ponavljaju (Escherichia coli, Candida albicans, Clamydia i sl.),
kod različitih gljivičnih i bakterijskih upala rodnice.

Primjena ACIDOSALUS pripravka:

preporuča se uzimanje manjih količina više puta na dan 30 minuta prije obroka tako da ukupna količina bude 2-3 dl. U tom vremenu nije uputno uzimati razne sokove, kavu i pića. Može se razrijediti s filtriranom ili izvorskom vodom,
u svrhu ljekovitog učinka potrebno ga je uzimati 4-10 tjedana,
preporuča se uzimati i preventivno i kao dodatak prehrani,
mogu ga uzimati djeca i trudnice,
pri čuvanju u hladnjaku, trajnost mu je 21 dan,
pakiranje: staklena boca od 1000 ml i 200 ml za vaginalnu primjenu.

UR broj 534-06-01/03-2 Ministarstvo zdravstvaProtiv alergija Imunitet i alergije.

Crijeva i sluznice su temelj zdravlja. Koristeći ACIDOSALUS štetne bakterije se jednostavno ne mogu razmnožavati i napraviti stanište u organizmu. ACIDOSALUS ima antibiotska svojstva kojima održava kiseli pH u crijevima i vagini, a i prirodnu antibiotsku supstancu koja blokira rast i razvoj nepoželjnih bakterija, virusa i gljivica. Mnogi antibiotici su otporni na infektivne bolesti. Posljednih godina su se pojavili novi sojevi "starih bolesti" - poput TBC-a, koji su otporni na neke antibiotike. Lactobacilli znatno smanjuju i ublažavaju osjetljivost na alergije, kojima je podložno sve više ljudi. U Finskoj su medicinari istraživali upotrebu lactobacilla na trudnicama i malom djecom. ACIDOSALUS u kombinaciji kozjeg mlijeka i Lactobacilla s dodatkom vitamina pomaže u rješavanju takvih i sličnih problema. Obnavlja cjelovitu crijevnu mikrofloru, koja je oštećena ili poremećena zbog infektivnih bolesti, nakon antibiotskih kura, kemoterapije, stresa i sl. Tada postaje vrlo važna uloga probiotičkih bakterija da oporave sluznicu. Time se jača imunitet i spriječavaju razne alergije. ACIDOSALUS uz oralnu terapiju možete stavljati u sve sluznice, pa i sluznicu nosa, jer time jačate dišni sustav i sprječavate alergije.
Čišćenje lica Njega kože.

Za nježan, prirodan pristup, poboljšava ten kože, rješava nečistu i prištićavu kožu. Pripravak možete stavljati svaki dan kao masku i njime čistiti lice.
Za zdravo dijete Bebino zdravlje.

Kako su nam prijateljske bakterije važne od rođenja pa do smrti,a osobito najistraženija probiotička bakterija Lactobacillus acidophilus, tako su važne i u trudnoći. Za zdravlje bebe, a i zdrave majke. Tijekom normalnog poroda bebe primaju svoju dozu prijateljskih bakterija putem porođajnog trakta, ako je majka zdrava i ako je održavala sluznicu zdravom. Bebe rođene normalnim porodom i normalnim putem, od zdravih majki dobivaju prve bakterije na svom putu kroz porođajni kanal. Takve bebe su otpornije i imaju jači imunitet od bebe koje su rođene carskim rezom. Tako je važno i da beba nastavi dobivati korisne bakterije i kasnije kod odrastanja, one će joj pomoći da se razvije i odrasta sretno bez alergija i stvori prirodni imunitet. Koristeći ACIDOSALUS dobivaju na težini, što je posebno važno za bebe koje se hrane umjetnom hranom, a posebno za bebe rođene prije vremena. Ta bakterija potiče stvaranje antitijela protiv nepoželjnih virusa i bakterija. Vrlo važno je ACIDOSALUS davati bebama koje su bile duže vrijeme u bolnici i bebama rođenim prije vremena. Bebe rođene carskim rezom nisu imale priliku dobiti korisnu bakteriju prilikom prolaska kroz porođajni kanal. ACIDOSALUS se preporučuje i bebama s akutnom infekcijom. Potrebno ga je davati u malim količinama, a kasnije povećavati dozu kako beba raste i ovisno o težini.
Zdravlje žene Zdravlje žene.

Biti zdrav i na duže vrijeme održavati dobru ravnotežu prijateljskih bakterija naspram onih loših koje znaju napadati gy trakt. GY trakt je prva linija obrane vašeg tijela protiv bolesti. Upotrebom ACIDOSALUS pripravka na bazi probiotičke bakterije, bakterije za život, obnavljate prirodnim putem crijevnu floru i povećavate apsorpciju drugih hranjivih tvari u hrani i dijetetskim dodacima. Gy SALUS je važan za vaginalno zdravlje žene. Dobro zdravlje i dugovječnost zahtijeva održavanje dobre ravnoteže prijateljskih naspram neprijateljskih bakterija, gljivica i virusa u GY traktu. GY SALUS je dokazan vaginalno zdrav sistem za probavu i vaginalnu floru. GY SALUS je siguran i prirodan pristup protiv prekomjernog rasta vaginalnih upala, virusa (Rota virusi, HPV ...), bakterija i gljivica. ACIDOSALUS rješava tegobe (Eschirichia coli, Chlamydia, Candide albicans i druge bakterije) i razne upale i pruža obranu kod virusa HIV i AIDSA. GY SALUS se aplicira u rodnicu dnevno, po 10 ml pripravka, uz dodatnu oralnu primjenu.

MarinaLab, Kraljevečka cesta 7, Kupinečki Kraljevec, 10257 Brezovica, Hrvatska
telefon: 01/61 12 482; mobitel: 098/51 95 67